NICOLINEHUS - LIV PÅ AARHUS Ø TIL HELE BYEN

Nicolinehus bliver hjertet af Aarhus Ø, der med sin puls skaber en tæt sammenhæng til midtbyen, så området bliver et attraktivt tilbud til alle aarhusianere. Derudover får Nicolinehus byens bedste beliggenhed lige ud til den gamle lystbådehavn på den ene side og havnebadet på den anden.

Projekt

Nicolinehus

Størrelse

40.000 kvadratmeter

Beliggenhed

Aarhus Ø

Arkitekt

AART Architects

Type

Bolig og Erhverv

Mægler

Aarhus Projektsalg og udlejning

Kvalitetsbyggeri

Både arkitektonisk og materialemæssigt er Nicolinehus et kvalitetsbyggeri, der både rummer boliger for alle og erhverv. Hele stueetagen i den “terrasserende” bygningsstruktur åbner sig mod omverdenen med markedshal, cafèer, livsstilsbutikker, spisesteder og dagligvarebutikker. Det samme gør Nicolinehus` gårdhaver, der - inspireret af midtbyens gamle karréer - bliver rekreative åndehuller og grønne uderum for både beboerne og byens øvrige borgere. Nicolinehus er tegnet af AART Architects, mens projektets grønne områder er udformet af landskabsarkitekterne i Schønherr. Projektet indeholder to karréer i varierende højde op til 17 etager. Mellem de to karréer findes Nicoline Kochs Plads, et stræde der skaber en diagonal passage mellem det nye havnebad og lystbådehavnen, og binder dermed de nye bylivsaktiviteter langs havnebadet sammen med resten af området.

I Aarhus Kommunes begrundelse for at kåre Bricks som vinder af kommunens udbud om at bygge på den attraktive grund lød det blandt andet, at “... projektets absolut største kvaliteter ligger i det arkitektoniske udtryk, både i helhed og detaljerigdom samt det store fokus på grønne udepladser. Også byggeriets materialer i tegl vil få bebyggelsen til at virke robust i den havnemæssige kontekst, som passer meget fint ind i Aarhus’ historiske indre bydel, og den vil patinere smukt med tiden.

Nicolinehus rummer 25.000 kvadratmeter bolig fordelt på 173 ejerlejligheder, 8 byhuse og 60 lejelejligheder. Derudover 7.000 kvadratmeter butikker og 6.000 kvadratmeter liberalt erhverv. Nicolinehus står klart til indflytning i 2022.